Cím:
2200 Monor, Kossuth L. u. 147.

Telefon:
06 29 411 309

A KÖVÁL Nonprofit ZRT. aktuális szolgáltatási díjai és közérdekű információi

                         


     

                                Related image  
Tájékoztató

Tájékoztatjuk a KÖVÁL Zrt ellátási területének minden kapcsolatát hogy a KÖVÁL Közüzemi és Vállalkozási Zártkörűen Működő Részvénytársaság megnevezése 2014. január 1-t követően az alábbiakra változott:

A cég elnevezése: KÖVÁL Közüzemi és Vállalkozási Nonprofit Zártkörűen Működő Részvénytársaság

A cég rövidített elnevezése: KÖVÁL Nonprofit Zrt

2014. szeptember 1-től a KÖVÁL Zrt (KÖVÁL Nonprofit Zrt) gazdasági igazgatói teendőit Varró Erika látja el.

KÖVÁL Nonprofit Zrt.


Tájékoztatás - hulladékról szóló törvény értelmezése

MEKH állásfoglalás letöltése PDF formátumban.


Darált beton értékesítés!

A KÖVÁL Zrt. Monor, Bajcsy-Zsilinszky úti inert hulladékátvevő telepén jó minőségű, minősítő tanúsítvánnyal rendelkező darált beton és darált vegyes építési törmelék kapható.

A darálék ára egyedi megállapodás szerint alakul, mennyiségtől és minőségtől függ.

Érdeklődni lehet: munkaidőben a 29/411-309 telefonon a Zrt elnök-igazgatójánál.

KÖVÁL ZrtTisztelt Ügyfeleink!

Hulladékgazdálkodással kapcsolatos tájékoztatás:

Monoron és a környező településeken közel két éve működik a gyűjtőszigetes, illetve a házhoz menő szelektív kommunális szilárd hulladék gyűjtése. Ennek bevezetésekor a KÖVÁL Zrt jó állapotú, használt, illetve új, 60 és 80 literes kuka edényzet biztosításával segítette az ingatlantulajdonosok átállását a kisebb edényzetre, illetve ösztönözte a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés igénybevételét. Az ez év tavaszi tájékoztató levelünkben is jeleztük, hogy a lakossági kommunális szilárd hulladék gyűjtésének, szállításának és elhelyezésének díja csak akkor tartható vagy mérsékelhető, ha az ingatlantulajdonosok túlnyomó többsége a hulladékok szelektív gyűjtésében és kihelyezésében együttműködik a hulladékos szolgáltatókkal. Sajnos az ingatlantulajdonosok igen jelentős része továbbra sem vesz részt a szelektív gyűjtésben, sőt a kisebb edényzetre való váltással is visszaél, mert vagy ugyanannyi maradék hulladékot rak ki mint a szelektív gyűjtés bevezetése előtt, de kisebb edényben, vagy pedig a kisebb edényre kötött szerződés ellenére a nagyobb edényben rakja ki az összes hulladékát.

Ezúton is jelezzük, hogy jó állapotú használt, kerekes, fedeles, 60, 80 és 120 literes kukák folyamatosan biztosítottak a KÖVÁL Zrt-nél.

Együttműködésüket köszönjük,
KÖVÁL Zrt
Tisztelt Állampolgárok!

A KÖVÁL Zrt Monoron és a környéki településeken végzett hulladékkezelési tevékenységén túlmenően megszervezte és hónapokon keresztül biztosította az ellátási területén lévők kukaedényzetének kisebbre cserélését. Ennek eredményeként a kukaedényzet nagyobbik része lecserélésre került, és ezzel együtt a megváltozott kukaméretre az ingatlantulajdonosok szerződést kötöttek.

Ismételten és nyomatékosan felhívjuk az ingatlantulajdonosok és használók figyelmét, hogy mindenki csak olyan belső méretű kukadényben rakhatja ki kommunális hulladékát, amelyre szerződést kötött. Aki a szerződéses űrtartalmú kukaedénynél nagyobb edényben rakja ki a kommunális hulladékát, annak 2011. március 1-től a rendszerbe állított legnagyobb méretű, azaz 120 literes kuka után fogjuk a szolgáltatás díját kiszámlázni. Amennyiben a szerződött nagyságú kukába az ingatlan kommunális hulladéka nem fér bele, úgy lehetőség van a KÖVÁL Zrt-nél is megvásárolható feliratos zsákban kihelyezni a többlethulladékot. Többször jeleztük, hogy nem feliratos zsákban a kuka mellé, vagy a kuka tetejére rakott hulladékot nem visszük el.

A 2011. áprilisában beindított gyűjtőszigetes szelektív gyűjtés lehetőségeit sokan tudatlanságból vagy tudatosan nem veszik figyelembe. A szigetek köré kommunális hulladékot hordanak, a szelektív hulladékot pedig nem megfelelően helyezik el az edényzetbe. Monor Város megbízásából a gyűjtőszigetek napi rendbetételét – a Hírös Hulladékgazdálkodási Kft felelősségét át nem vállalva – a KÖVÁL Zrt oldja meg, mely természetesen többletköltséggel jár. Az egyes gyűjtőszigetek mellé a KÖVÁL Zrt saját költségén figyelmeztető táblákat helyeztetett ki az alábbi szöveggel:

FIGYELEM!

A gyűjtősziget edényzetébe csak a konténeren lévő eligazító felhívás szerinti hulladék helyezhető el. Az edényzeten kívül bárminemű hulladék elhelyezése szigorúan TILOS! Aki a gyűjtősziget edényzetét nem rendeltetészerűen használja, úgy az szabálysértést követ el, mely bírságot von maga után. Amennyiben a figyelmezetlen hulladékelhelyezés tartóssá válik, úgy az Önkormányzat a gyűjtőszigeteket kénytelen lesz felszámolni. Köszönjük megértő együttműködésüket.

Önkormányzat és Közszolgáltató

Kövál Zrt.
2200 Monor, Kossuth L. u. 147.
Telefon: 06 29 411 309
Fax: 06 29 611-300